Vychutnejte si kousek Mexika!

16.03.2025

Příprava na mexickou vepřovou směs nemůže být jednodušší a nemusíte být zrovna masterchef:)

Nakrájejte si na nudličky očištěné libové vepřové maso (vepřovou panenku, pečeni nebo třeba kýtu)  a naložte do naší marinády  TEX-MEX na alespoň 2 hodiny.  Připravte si na plátky nakrájenou červenou cibuli a na nudličky nakrájené papriky (mix červené, žluté a zelené).

V rozpálené pánvi lehce orestujeme cibuli, vložíme vepřové maso i se zbytkem marinády a přidáme mix nakrájených paprik. Osolíme, opepříme a za občasného promíchání podusíme pod pokličkou do změknutí.

V případě, že budete směs plnit do tortilly, tak bude potřeba omáčku trochu zredukovat. Tortillu pak můžete potřít dipem  Guacamole (z rozmačkaného avokáda, citronu, česneku a bílého jogurtu, sůl,pepř), přidat vaší oblíbenou zeleninu (salát, rajče, paprika,..), vepřovou směs a jen zabalit a v případě že vlastníte kontaktní gril, tak můžete i nechat zapéct.

Pokud si chcete vychutnat mexickou směs jen tak bez tortilly, tak určitě s jasmínovou rýží, Nachos lupínky a bílým jogurtem jako dip.

Rychlá příprava s fantastickým výsledkem určitě potěší vás i vaší rodinu !!

Suroviny na směs: 300 ml TEX- MEX marináda CHEFS, 1 kg vepřové maso, mix čerstvých paprik, červená cibule, olej, sůl, pepř,